ZOMER BOEKEN DIE MOET GELEZEN HEBBEN IN 2020.

Ik ben er terug aan begonnen. Heerlijk lezen in de zon, soms in bad of voor het slapen gaan.

Ik kreeg van Beefcakepublising een stapel boeken waar ik toch enkele weken aan de slag kon gaan. Ook de kids kregen geweldige boekjes. Hier een overzicht.

Voor de kids …

DE REIS VAN LELOO

  de reis van Leloo is een hartverwarmend en hedendaags sprookje voor kinderen die de wereld aan het ontdekken zijn. Leloo reist vanuit ‘het donker’ naar ‘het licht’ en dat doet ze niet alleen: de vriendschap met de vlinder Toni helpt haar over de hindernissen die ze tegenkomt en geeft de leuke momenten extra glans.

KIKKER KAS IN HET ZIEKENHUIS

Kikker Cas is een boekje dat kinderen op een toegankelijke manier laat kennismaken met een verblijf in het ziekenhuis. Je kan het voorlezen, samen lezen of zelf lezen.

MONA MIST PAPA

Griet Feyaerts

Mona heeft een verdrietig gevoel in haar buik, want ze mist haar papa. Daarom gaat ze op zoek naar een toverdrankje om weer blij te worden. In haar fantasiewereld vraagt ze raad bij al haar knuffelvriendjes. Geen enkel knuffelvriendje weet hét juiste antwoord. Totdat Mona uiteindelijk haar knuffeleenhoorn Oona tegenkomt die haar het geheime ingrediënt geeft!

VOLWASSEN BOEKEN

WEG NAAR MILOS

Na een gebroken huwelijk, en enkele mislukte dates later, neemt de levenslustige Catharina een impulsief besluit: ze vertrekt naar Milos. Op het idyllische Griekse eiland wil ze opnieuw leren genieten van het leven. Ze ontdekt er al snel het heerlijke eten, de sublieme schoonheid van de natuur en ontmoet er zelfs een paar ‘Griekse halfgoden’. Ook leert Catharina op het eiland de Yiayia kennen, een oude, wijze vrouw die haar komst blijkbaar voorspeld had. Maar welke rol heeft ze dan precies te vervullen op Milos? Haar leven neemt een wending waarover ze nooit had durven dromen.

STRESS RESET

Een schijnbaar toevallige ontmoeting in de wachtkamer van haar huisarts leidt tot een reeks vreemde gebeurtenissen, met in de hoofdrol een mysterieuze man die haar de puzzelstukken aanreikt waarmee ze haar leven weer in eigen handen kan nemen. Green onthult de oorzaak van pijn, van niet-gelukkig zijn en reikt een oplossing aan om de lichamelijke en mentale gevolgen van stress aan te pakken en de veerkracht van je eigen hersenen te gebruiken om zelf op de resetknop te drukken.

SCHOLEN LATEN SCHITTEREN

 Scholen laten schitteren toetst Stijn Van Hamme het clichébeeld aan de werkelijkheid. Aan de hand van internationale testen, de peilingtoetsen van de Vlaamse regering, vaststellingen van beleidsvoerders, mensen uit het hoger onderwijs en anekdotes van leerkrachten gaat hij na of die idee inderdaad strookt met de realiteit in onze scholen. Vervolgens kijkt hij over de grens om te zien of het Nederlands educatief systeem terecht geldt als inspiratiebron voor Vlaanderen.

Helemaal zin om al deze boeken te lezen?

Ga dan snel naar

Beefcakepublishing

En koop meteen van de uitgeverij. Zo steun je de uitgever en de auteur nog dat tikkeltje extra.

Veel leesplezier

Liefs Celine

Plaats een reactie